­Dramatherapie

 

Doen, ervaren, effect. Hoofd, hart en lichaam verbinden. Uit de stoel, achter de computer, ipad of tafel vandaan en speel in contact met de bewegende beleving. Wat kom je tegen? We praten soms zoveel, maar toch kan het zijn dat er weinig veranderd. Gebeurtenissen kunnen te pijnlijk zijn om erover te praten. Woorden kunnen te kort schieten in wat jij (hebt) beleeft of het kan moeilijk zijn om te voelen. Door dramatherapie kan je op een veilige manier jouw thema's verkennen. In de ervaring vindt de verandering plaats. In het verleden ben je zo mogelijk door negatieve ervaringen gevormd, waardoor het belangrijk is om in het heden positieve ervaringen op te doen. Je leert in de dramatherapie te kijken vanuit verschillende perspectieven en onderzoekt en ontdekt met de therapeut naast je. Daarbij maak ik gebruik van verschillende methodieken en werkvormen, altijd aansluitend bij wat er leeft op het moment en wat passend is bij jouw hulpvraag. Belief en Beleef een stap verder!

 

 

Voor meer informatie over dramatherapie en het beroepscompetentieprofiel zie

.

 

 

Aanbod
 

Individuele therapie | Groepstherapie

​Dramatherapie | Developmental Transformations | Pessotherapie

Coaching | Training | Gastlessen | Workshops

​Leertherapie voor studenten | professionals

 

 

Kom maar op, we gaan dit samen aan. Ik spiegel je en ik steun je. Ik confronteer je en ik ben je leuning. 
Ik daag je uit, maar doe ook wat jij wilt. Soms ook niet, want wat is dan het verschil?
Ontdek, lach, ga het aan, en hoe moeilijk ook ik zal naast je staan.

­

­

­

­­

­

­

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 
 

gallery/6

Developmental Transformations

 

Developmental Transformations (DVT) is een methode die bij verschillende problematieken wordt ingezet en specifiek ook wordt toegepast bij trauma. "Het leven is instabiel, maar jij kan leren in alle omstandigheden je eigen midden meer te vinden, en vanuit die basis te handelen. Het speelvlak is de onderzoekende ruimte voor ontwikkeling." De therapeut Rineke van der Baan specialiseert zich verder in deze methode in de DVT-Noord trainingsgroep en ontvangt supervisie vanuit het PTSD center in Amerika. Meer informatie over de methode is te vinden op:

 

 

 

 

Pessotherapie

 

Pessotherapie is een lichaamsgerichte psychotherapie methode. ​Er wordt vanuit gegaan dat ongewenste patronen in het heden, te maken hebben met onvervulde basisbehoeften van het verleden. Je lichaam is een bron van opgeslagen herinneringen, die soms alsnog om een passende reactie ofwel 'countershape' vragen. In de Pessotherapie is dit onder andere deel van de behandeling, het brengt je in contact met je verhaal om het op lijfelijk en symbolisch niveau verder door te werken en nieuwe ervaringen op te doen. De therapeut Rineke van der Baan volgt de Pessotherapie opleiding en past de methode ook toe in individuele setting. Meer informatie over de methode is te vinden op:

 

 

 

 

Dramatherapeutische Zelfbeeld Module

 

Een beter zelfbeeld? Doe mee aan het 2 maanden programma van de evidence-based Dramatherapeutische Zelfbeeld Module. We starten met een intake om te kijken of de module wat voor je is en om aandachtspunten helder te krijgen. Daarna zullen er 6 groepsessies zijn waarbij we aan de hand van oefeningen en huiswerkopdrachten onder andere gaan kijken naar: Wie ben ik? Wie is de ander? Hoe zou ik willen zijn? Welk beeld heeft de ander van mij? En wie ben ik in verhouding tot maatschappelijke rollen? Er komen zo verschillende perspectiefnames en constructen van het zelf-beeld aan de orde. We sluiten af met een vragenlijst (RSES) over je zelfbeeld en kijken of je voldoende geholpen bent.

 

Speel (je) vrij

 

​​Speel je vrij is een identiteitsgroep waar we werken met verschillende creatieve (drama)vormen. Psychische klachten kunnen een groot deel van je leven innemen. Creativiteit leert je anders naar dingen te kijken, mogelijkheden te ontdekken en soms kan het alleen al zo belangrijk zijn om (spel)plezier te kunnen ervaren. Ontdek wat je leuk vind, wat je wilt, probeer rollen uit, schrijf teksten, wees wie je bent en speel je vrij!

 

Coaching | Training | Gastlessen | Workshops
 ­
Belief en Beleef geeft coaching, training, gastlessen en workshops op maat. Belief en Beleef speelt in op de ontwikkelingen in de hulpverlening en het onderwijs, waar er steeds minder tijd is voor behandeling en meer opgepakt dient te worden in de begeleiding. In  aansluiting en afstemming wordt er 'out of the box' meegedacht en werkvormen aangeboden, gecombineerd met de kennis van het werken met diverse doelgroepen en vanuit verschillende invalshoeken. Neem voor meer informatie contact op middels het contactformulier.